Moon

Werken vanuit drie rollen

Wij werken met onderstaand trainingsmodel, waarbij de methodiek van de 5 stappen eigen maken centraal staat.

Werkwijze 2-daagse training woningcorporaties

Deelnemers kennen de inhoud, kunnen deze toepassen in hun eigen setting en leren het proces vakkundig begeleiden. Het resultaat van de training is dat deelnemers goed zijn toegerust om het SPP-proces zelfstandig te begeleiden vanuit drie rollen; als adviseur, als expert en als procesbegeleider.

De drie pijlers versterken elkaar en zorgen voor een stevige positionering van de SPP-begeleider. Door een gedegen kennis van de SPP-inhoud, wordt de adviesrol versterkt. De procesrol versterkt de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van de adviesrol en beiden versterken de expertrol SPP.

Je gaat op een sprankelende en intensieve wijze aan de slag met SPP. In het programma wisselen theorie, het delen van kennis en ervaring en oefenen & experimenteren elkaar steeds af met je eigen praktijksituatie als belangrijk uitgangspunt.

  • Praktisch

We werken doelgericht en maken strategische vraagstukken behapbaar en concreet.

  • Delen

We zijn er continu op uit om onze kennis, tools en kunde te delen zodat onze klanten zelfstandig en vakkundig verder kunnen met SPP in hun organisatie. In de cursus krijg je bijvoorbeeld toegang tot onze SPP analyse tools, we delen de draaiboeken en presentaties van onze aanpak in 5 stappen.

  • Intensief

Om de trainingstijd optimaal te benutten vragen we je voorafgaand aan de training het ‘HOE boek voor SPP’ te lezen. Daarnaast ontvang je voor aanvang van de training voorbereidingsopdrachten. Op deze wijze kunnen we in deze intensieve trainingen direct ‘de diepte’ in.