Moon

Onze klanten

All brancheorganisaties gemeenten non-profit-overig onderwijs overheid profit waterschappen woningcorporaties zorg
  • Referentie
 • “De online trainingen SPP bij MOON zijn met aandacht en energie heel goed interactief vormgegeven. Hierdoor verloopt het soepel online en blijft de kwaliteit hoog, waarvoor complimenten en dank!”

  Esther de Weert – beleidsadviseur

  • Referentie
 • Genoodzaakt door de Corona-crisis hebben wij een online inspiratiesessie gevolgd onder begeleiding van Petra Deen. Voor een aantal van onze MT-leden was een virtuele werkbijeenkomst een eerste ervaring. Ook was het begrip strategische personeelsplanning voor ons nog vrij nieuw. De sessie was uitstekend en grondig voorbereid door Petra en de drie uren vlogen voorbij. Na afloop hadden we als MT een gedeeld beeld over wat strategische personeelsplanning inhoudt en wat het voor onze organisatie kan opleveren. De workshop was afwisselend door verschillende interactieve werkvormen en verliep zeer gestructureerd door een duidelijke begeleiding. Wij zijn heel enthousiast en gaan het verdere traject in met Moon HRM!

  • Referentie
 • 11 maart 2020 zijn wij gestart met de opleiding SPP. Aanvankelijk zijn we gestart met een fysieke bijeenkomst, maar vanwege de coronacrisis kon dat geen doorgang vinden. Met een goede dosis creativiteit hebben we samen met Ellen de training op succesvolle wijze online kunnen voortzetten. De training sluit naadloos aan de wensen van onze organisatie en ontwikkelbehoefte van de deelnemers.
  We hebben een goede bagage gekregen om de werksessies met het management te faciliteren. We gaan met veel plezier aan de slag! De training is ook een verrijking om de slag te kunnen maken tot businesspartner voor het management. Ellen, dankjewel voor de inspirerende training!

  • Referentie
 • Een zeer verrassende en positieve ervaring bij de online opleidingsdag van strategische personeelsplanning.

  Plenair de kern neer zetten via duidelijke instructies en invulbladen, individueel zaken uitwerken en leren van elkaar in subgroepen maakt dit tot een succes. Je komt snel tot resultaat met ruimte voor discussie zonder hier teveel tijd in te verliezen.

  • Referentie
 • Ik heb de sessie ervaren als: een zeer constructieve en toekomstgerichte manier om naar medewerkers en teams te kijken. Het helpt je om kritisch te analyseren op een positieve manier en het helpt je om gestructureerd te werken aan een team met medewerkers die goed op de toekomst zijn voorbereid. Het is een mooi moment om even afstand te nemen en te reflecteren op wat er precies nodig is en wat je zelf hebt te doen als leidinggevende.

  Gerda
  Manager Bedrijfsvoering bij Hogeschool Rotterdam

  • Filmpje
 • Ervaringen met strategische personeelsplanning binnen de Universiteit Utrecht

  De UU heeft een filmje gemaakt waarbij een drietal leidinggevenden geïnterviewd is. Het doel van het filmpje is om het belang van SPP binnen de Universiteit Utrecht te onderstrepen en leidinggevenden te inspireren ook SPP op te pakken. 

  Ga naar de het filmpje ‘Ervaringen met strategische personeelsplanning binnen de UU’

  • Klantcase
 • Durf jij het aan? Een leidinggevendenprofiel maken, samen met je medewerkers?

  Een nieuwe koers van jouw organisatie vraagt waarschijnlijk ook om een nieuwe invulling van de rol van de leidinggevenden.

  Gelukkig kiezen steeds meer organisaties voor een SPP-traject zowel op medewerkers- als op leidinggevenden niveau; wat zijn de benodigde kwaliteiten/ competenties voor leidinggevenden om de ambitie van de organisatie te realiseren?

  De Nationale ombudsman heeft ervoor gekozen om dit leidinggevendenprofiel met managers én medewerkers te maken. Een super inspirerende bijeenkomst met veel energie, interactie en een geweldig mooie opbrengst! De winst van het laten meedenken van de medewerkers is een nog scherper profiel met waardevolle gedragskenmerken en een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het SPP-traject.

  Hoe past deze aanpak in jouw organisatie?

  • Referentie
 • Gisteren heb ik met 10 andere UvA collega’s de leergang SPP (procesbegeleider & adviseur) van MOON afgerond. Een inspirerende training, waarin Ellen Reuzenaar en Hanneke Moonen ons hebben meegenomen in de wereld van proces- en adviesvaardigheden rondom SPP. MOON heeft een zeer praktische benadering en wij hebben dan ook heel veel geoefend. Al met al zijn we klaar voor de volgende stap: daadwerkelijk doen!

  Corinne Sol
  Adviseur HR Beleid & Strategie at University of Amsterdam
  Bron: LinkedIn mei 2018

  • Whitepaper
 • Duurzame inzetbaarheid versterken met SPP

  Duurzame inzetbaarheid: je werk goed kunnen doen, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Het belang van het thema duurzame inzetbaarheid groeit met de dag door ontwikkelingen die in sneltreinvaart plaatsvinden.

  Het thema duurzame inzetbaarheid vraagt van universiteiten dat zij nadenken over hoe hun medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Hoe kan SPP de duurzame inzetbaarheid van medewerkers versterken? Hoe ga je van hr-management naar strategisch hr-development? Welke SPP interventies kunnen bijdragen aan het vergroten van duurzame inzetbaarheid. Lees het in de whitepaper ‘Duurzame inzetbaarheid versterken met SPP’.  

  Deze whitepaper is door SoFoKles geschreven naar aanleiding van de Masterclass door Moon: ‘Met SPP sturen op duurzame inzetbaarheid’. 

   

  • Artikel
 • Artikel van Transvorm over strategisch HRD en hoe je zelf concreet aan de slag kan gaan met strategisch HRD. Op de website van Transvorm een artikel met hierin instrumenten en tips van Jeannot van Mierlo. 

  • Referentie
 • “Enthousiast, kundig, opbouwend, confronterend”
  “Heeft absoluut geholpen bij het opzetten van het traject SPP”
  “Combinatie van theorie (methodiek) en rol (adviseur) vond ik erg leerzaam”
  “Laat andere trainingen minimaal van dit niveau laten zijn!”
  “Uitstekend, met name omdat de training niet ‘in beton’ gegoten was. Er werd ingespeeld op de behoefte van de groep en hierover werd duidelijke afstemming gezocht”

  Aedes
  Training SPP Procesbegeleiding

  Bekijk het aanbod trainingen Strategische Personeelsplanning voor woningcorporaties

  • Referentie
 • Ervaring online werkbijeenkomst Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, beleidsdirectie Duurzame Leefomgeving en Circulaire Economie

  Onze ervaring met online SPP is dat het werkt! De op maat gesneden online werkvormen, de invulbladen, de opdrachten in breakout teams en de plenaire video-vergadering onder leiding van Ellen hielpen ons om snel tot de kern te komen met elkaar. Waardevol was het herijken van onze ambitie en strategie; welke kansen en bedreigingen zijn er voor DLCE door corona? Mooie bijvangst van het online werken was het knippen van de sessies in korte delen waardoor er tussendoor ruimte was voor evaluatie van de uitkomsten en de aanscherping daarvan. Deze aanpak geeft ons vertrouwen voor het laatste deel van het traject!

  Bernard Bakker
  directiesecretaris DLCE

  • Artikel
  • Referentie
 • Na een eerste workshop die we in maart nog ‘live’ met elkaar in één ruimte hadden, zijn we vrij moeiteloos overgestapt naar een tweede online workshop. De verdieping van de materie om in de tweede workshop afdelingsanalyses uit te wisselen en ook een overall analyse van het geheel met elkaar vast te stellen is prima gelukt. Ook online is het mogelijk om tussentijds in kleinere groepjes te kunnen overleggen en verschillen en overeenkomsten te bespreken en te analyseren. De creatieve modus die nodig is om met elkaar te brainstormen over gezamenlijke aandachtspunten is online goed verlopen door de juiste focus die Ellen kon aanbrengen tijdens de bijeenkomst.

  Annette Bax
  HvA Verpleegkunde (HR adviseur)

Meer weten?