Moon

Onze klanten

All brancheorganisaties gemeenten non-profit-overig onderwijs overheid profit waterschappen woningcorporaties zorg
  • Filmpje
 • Ervaringen met strategische personeelsplanning binnen de Universiteit Utrecht

  De UU heeft een filmje gemaakt waarbij een drietal leidinggevenden geïnterviewd is. Het doel van het filmpje is om het belang van SPP binnen de Universiteit Utrecht te onderstrepen en leidinggevenden te inspireren ook SPP op te pakken. 

  Ga naar de het filmpje ‘Ervaringen met strategische personeelsplanning binnen de UU’

  • Klantcase
 • Durf jij het aan? Een leidinggevendenprofiel maken, samen met je medewerkers?

  Een nieuwe koers van jouw organisatie vraagt waarschijnlijk ook om een nieuwe invulling van de rol van de leidinggevenden.

  Gelukkig kiezen steeds meer organisaties voor een SPP-traject zowel op medewerkers- als op leidinggevenden niveau; wat zijn de benodigde kwaliteiten/ competenties voor leidinggevenden om de ambitie van de organisatie te realiseren?

  De Nationale ombudsman heeft ervoor gekozen om dit leidinggevendenprofiel met managers én medewerkers te maken. Een super inspirerende bijeenkomst met veel energie, interactie en een geweldig mooie opbrengst! De winst van het laten meedenken van de medewerkers is een nog scherper profiel met waardevolle gedragskenmerken en een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het SPP-traject.

  Hoe past deze aanpak in jouw organisatie?

  • Referentie
 • Gisteren heb ik met 10 andere UvA collega’s de leergang SPP (procesbegeleider & adviseur) van MOON afgerond. Een inspirerende training, waarin Ellen Reuzenaar en Hanneke Moonen ons hebben meegenomen in de wereld van proces- en adviesvaardigheden rondom SPP. MOON heeft een zeer praktische benadering en wij hebben dan ook heel veel geoefend. Al met al zijn we klaar voor de volgende stap: daadwerkelijk doen!

  Corinne Sol
  Adviseur HR Beleid & Strategie at University of Amsterdam
  Bron: LinkedIn mei 2018

  • Whitepaper
 • Duurzame inzetbaarheid versterken met SPP

  Duurzame inzetbaarheid: je werk goed kunnen doen, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Het belang van het thema duurzame inzetbaarheid groeit met de dag door ontwikkelingen die in sneltreinvaart plaatsvinden.

  Het thema duurzame inzetbaarheid vraagt van universiteiten dat zij nadenken over hoe hun medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Hoe kan SPP de duurzame inzetbaarheid van medewerkers versterken? Hoe ga je van hr-management naar strategisch hr-development? Welke SPP interventies kunnen bijdragen aan het vergroten van duurzame inzetbaarheid. Lees het in de whitepaper ‘Duurzame inzetbaarheid versterken met SPP’.  

  Deze whitepaper is door SoFoKles geschreven naar aanleiding van de Masterclass door Moon: ‘Met SPP sturen op duurzame inzetbaarheid’. 

   

  • Artikel
 • Artikel van Transvorm over strategisch HRD en hoe je zelf concreet aan de slag kan gaan met strategisch HRD. Op de website van Transvorm een artikel met hierin instrumenten en tips van Jeannot van Mierlo. 

  • Referentie
 • “Enthousiast, kundig, opbouwend, confronterend”
  “Heeft absoluut geholpen bij het opzetten van het traject SPP”
  “Combinatie van theorie (methodiek) en rol (adviseur) vond ik erg leerzaam”
  “Laat andere trainingen minimaal van dit niveau laten zijn!”
  “Uitstekend, met name omdat de training niet ‘in beton’ gegoten was. Er werd ingespeeld op de behoefte van de groep en hierover werd duidelijke afstemming gezocht”

  Aedes
  Training SPP Procesbegeleiding

  Bekijk het aanbod trainingen Strategische Personeelsplanning voor woningcorporaties

  • Artikel

Meer weten?