Moon

Wat is de unieke propositie van HRM in jouw organisatie?

Een goed strategisch HRM-plan maken is één, maar ervoor zorgen dat strategisch HR-beleid ook wordt omarmd en goed wordt uitgevoerd is twee (en minstens zo belangrijk!).

Je kunt een mooi HRM-plan schrijven, maar als het niet gedragen, geadopteerd en goed uitgevoerd wordt heeft het weinig toegevoegde waarde (een slecht HRM-plan goed implementeren overigens ook ;-)).

Vorige week ging een bevlogen groep van (HR) managers en HR professionals aan de slag. Doel van het college was: komen tot een goed strategisch HRM plan met realisatiekracht. Aan het eind van het college brachten de deelnemers in kaart hoe het ervoor stond met hun eigen HRM-plan (op een schaal van 0 tot 10 met 5 als gemiddelde).

strategisch hrm plan

Helder werd dat eigenaarschap, cocreatie en implementatiekracht mooie kansen geven voor meer impact en realisatiekracht.

Wat nemen deelnemers mee naar huis na het college?

  • ik ga terug naar de business, we gaan het veel meer samen doen
  • ik ga een implementatieplan maken
  • ik ga mijn plan wat ‘hoger’ insteken: van oplossingen naar HR-doelen

Dank alle deelnemers aan het college voor de mooie vragen, het delen van kennis en ervaring en… de prachtige voorbeelden van aantrekkelijke HRM-plannen! Geen notities maar mooie visuals, tekeningen en zelfs een striptekening. Inspirerend!

Wil je jouw HR-plan ook tegen het licht houden? In bijgaande sheets van het Nyenrode-college vind je vragen en handvatten om jouw HR-strategie onder de loep te nemen en waar nodig aan te scherpen.

Download de publicatie College strategisch HRM Nyenrode: komen tot een goed strategisch HRM-plan mèt realisatiekracht