Moon

Diensten wendbaarheid

Wil je liever begeleiding bij je wendbaarheidsproces? Bij Moon kijken we in een vrijblijvend intakegesprek waar de behoefte precies ligt, wat de vraag achter de vraag is en wat we voor je kunnen betekenen.

Ter inspiratie geven we hier wat voorbeelden hoe support van Moon er in de praktijk uit kan zien:

 • Wendbaarheid werkatelier met inzet van wendbaarheidsscan: Met de digitale wendbaarheidsscan brengen we met je organisatie in kaart hoe jullie ervoor staan op wendbaarheidsgebied volgens de deelnemers. Moon zorgt voor een heldere rapportage. In het werkatelier gaan we de uitkomsten interpreteren en brengen we focus aan: waar liggen de grootste uitdagingen en kansen? Waar willen we als eerste mee aan de slag. Vervolgens gaan we deze vertalen naar een actieplan: welke oplossingen zien we? Welke zijn het meest kansrijk? Hoe gaan we daar concreet mee aan de slag? Hoe zorgen we voor resultaat en borging? Moon begeleidt het hele proces en faciliteert het goede gesprek en het komen tot acties en resultaat.
 • Interventies en oplossingen voor wendbaarheid: Heb je met behulp van het boek de wendbaarheidsscan gemaakt en is al duidelijk met welke aspecten van wendbaarheid je aan de slag wil, maar weet je nog niet goed hoe? Dan kun je Moon ook inzetten als katalysator om de oplossingen en interventies effectief in te zetten en/of op maat te maken voor jouw setting.

  Bijvoorbeeld begeleiding bij: het concreet en in de haarvaten krijgen van de ambitie en strategie (interventie 5), het op poten zetten en echt voeren van een team-toekomstdialoog (interventie 12), het bepalen van een flex-strategie (interventie 22), het organiseren rondom de bedoeling (interventie 31 en 32) of het vergroten van eigenaarschap (interventie 37). Of een van de andere interventies die voor jullie relevant is. Zijn de interventies uit het boek net niet passend voor jullie context? Dan ontwerpen en begeleiden we ook interventies op maat.
   
  • Online toolbox wendbaarheid Bij het HOE boek voor wendbaarheid hoort ook een online toolbox waarin je een aantal formats uit het boek vindt om mee te werken in de praktijk. Gebruik deze gerust! Een bronvermelding stellen we erg op prijs. Hier vind je ook alle filmpjes en publicaties met de scan-mij QR-code uit het boek bij elkaar. Handig als je er even doorheen wil bladeren. Ga naar de online toolbox.
  • De wendbaarheidsscan vind je in het HOE boek voor wendbaarheid. De scan is ook los als tool beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden om deze voor meerdere personen, teams of afdelingen in te zetten.

Meer weten?

Hoe boek voor Wendbaarheid

Drs. Hanneke Moonen

 • Zo maak je wendbaarheid concreet, behapbaar en praktisch toepasbaar
 • Inclusief wendbaarheidsscan, wendbaarheid werkatelier en 37 interventies
 • Gratis te downloaden formats, tool en inspiratie waar je direct mee aan de slag kunt